Importowanie i eksportowanie konfiguracji (r330 / LTS15 i nowsze)

Prev Next
Limited availability

This feature is only available on r330 and later, and LTS15 and later.

Kto może korzystać z tej funkcji

Użytkownicy korzystający z planów Enterprise i wyższych.

Chociaż eksport i import przenoszą znaczną większość kontekstu w obrębie aplikacji, nie przenoszą wszystkiego, a po imporcie może być konieczne wykonanie pewnych czynności, aby aplikacja działała poprawnie.

Dodane funkcje

Maszyny

Maszyny zostaną uwzględnione podczas importu (chociaż ich mapowania i źródła danych nie zostaną uwzględnione).

Dowiedz się więcej o zachowaniu podczas importu/eksportu maszyn.

Zapytania tabelowe i agregacje

Zapytania tabelowe i agregacje nie będą tworzyć duplikatów przy każdym imporcie. Podobnie jak w przypadku funkcji łączników, zaimportowane zapytanie lub agregacja stają się wersją deweloperską. Zapytanie lub agregacja zostaną zaimportowane jako migawka tylko wtedy, gdy ta sama już istnieje, ale ma inną konfigurację.

Dowiedz się więcej o zachowaniu podczas importu i eksportu zapytań tabelowych

Dowiedz się więcej o zachowaniu podczas importu i eksportu agregacji tabel.

Tabele

Zarchiwizowane pola tabel nie będą dołączane do tabel nadrzędnych podczas eksportu.

Typy pól tabeli powiązanych rekordów będą eksportowane na nieskończoną głębokość, a nie tylko na jedną warstwę powiązań.

Dowiedz się więcej o zachowaniu podczas importu i eksportu tabel.

Analizy

Wcześniej zmiany w analityce nie były odzwierciedlane w importowanych aplikacjach. Teraz aplikacje importują analizy wraz z nimi jako nowe analizy, dzięki czemu zmiany są zachowywane.

Analizy aplikacji (oparte na danych dotyczących ukończenia) nie będą eksportowane, jeśli odnoszą się do aplikacji, która nie została uwzględniona w imporcie. W Edytorze aplikacji będą one wyraźnie puste.

Dowiedz się więcej o zachowaniu funkcji importu i eksportu analiz.

Porównanie wersji aplikacji

Porównanie wersji aplikacji będzie działać po zaimportowaniu nowej wersji do istniejącej aplikacji — w poprzedniej wersji tej funkcji nie działało.

Będzie to działać tylko w przypadku nowych wersji zaimportowanych po uruchomieniu tej funkcji — wyłącznie w kierunku przyszłym.

Dowiedz się więcej o zachowaniu funkcji importu i eksportu wersji aplikacji.

Zasoby, które nie zostały przeniesione

Nie wszystkie zasoby, do których można odwołać się w aplikacji lub automatyzacji, są automatycznie przenoszone podczas eksportu danego zasobu. Są to przypadki, którymi należy się zająć po imporcie.

Typy zatwierdzeń

Approval nie są przenoszone podczas eksportu, a wszystkie zatwierdzenia są usuwane z nowych aplikacji podczas importu.

Użytkownicy

Użytkownicy nie są przenoszeni podczas eksportu. Wszelkich użytkowników, którym przypisano uprawnienia w aplikacji lub do których odwołuje się logika aplikacji, należy zastąpić.

Przejścia między aplikacjami

Jeśli jedna aplikacja przechodzi do innej aplikacji, to przejście może zostać usunięte podczas eksportu i importu.

Jeśli aplikacja A ma przejście do aplikacji B i obie znajdują się w eksportowanej grupie aplikacji, przejścia zostaną zachowane. Jeśli eksportowana jest tylko aplikacja A lub aplikacja B, przejście to zostanie przerwane.

Konfiguracja stacji i interfejsów

Wszelkie odniesienia do stacji, interfejsów, źródeł danych maszyn i urządzeń brzegowych zostaną zerwane podczas importu/eksportu.

Wymaga pewnej konfiguracji

Środowiska łączników

Szczegóły dotyczące Environmentów łączników (oraz uwierzytelniania) nie są przenoszone podczas przenoszenia łączników między lokalizacjami. Po przeniesieniu łącznika między lokalizacjami konieczne będzie ponowne przeprowadzenie uwierzytelniania.

Custom Authentication

Authentication tokens stored in custom headers on the connector or a function will be transferred.

Dowiedz się więcej o zachowaniu łączników podczas importu/eksportu.

Zatwierdzenia

Zatwierdzenia zostaną usunięte z aplikacji podczas eksportu/importu. Należy je ponownie skonfigurować w instancji docelowej.

Uprawnienia aplikacji

Permissiony aplikacji zostaną usunięte z aplikacji podczas eksportu/importu. Należy je ponownie skonfigurować w instancji docelowej.

Dane, które nie są przenoszone

Historia wersji

Historia wersji aplikacji nie jest przenoszona podczas eksportu aplikacji. Pomiędzy instancjami zostanie przeniesiona tylko jedna wersja aplikacji.

Aplikacje można importować do istniejącej aplikacji, dodając wersję do historii wersji.

Wszelkie dane dotyczące uzupełnień lub tabel

Dane przechowywane w tabelach i sekcji „Zakończenia” nie są przenoszone podczas eksportu i importu aplikacji.

Zapisy w kanale aktywności

Dane z kanału aktywności powiązane z zasobem lub dowolną z jego zależności nie są przenoszone podczas eksportu i importu.

{{snippet.Czy znalazłeś to, czego szukałeś?}}