Az alkalmazások szerkesztési jogosultságainak módosítása

Prev Next

:::(Warning) Before a user is able to perform certain actions on ANY app, they must have the correct Role in the platform. See this guide to Default Roles{target=_blank} or this guide to Custom Roles{target=_blank} to learn how to manage role capabilities across all apps.
:::

Így lehet megakadályozni, hogy bizonyos Tulip-felhasználók módosítsák az egyes alkalmazásokat.

A Tulip-példányában érdemes lehet korlátozni a szerkesztési jogosultságokat bizonyos alkalmazások esetében. Például egy gyártósor mérnökei csak a saját gyártósorukhoz kapcsolódó alkalmazások szerkesztésére kaphatnak engedélyt.

Ezek a jogosultságok a Tulip minden alkalmazásához rendelkezésre állnak. Ahhoz azonban, hogy egy felhasználó sikeresen végrehajthasson egy műveletet egy adott alkalmazáson, két különböző típusú jogosultsággal kell rendelkeznie: 1. Olyan szerepkör, amely magában foglalja az adott jogosultságot; 2. Az adott alkalmazáshoz tartozó megfelelő jogosultsági szint, az alábbiak szerint

Az alkalmazásjogosultságok minden szintje örökli az előző szint jogosultságait. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy az alkalmazásokkal kapcsolatos különböző műveletek hogyan kapcsolódnak a különböző alkalmazásjogosultságokhoz és a magasabb szintű szerepkör-jogosultságokhoz.

Szint Képesség Az alkalmazásjogosultságok szintje Szükséges szerepkör-jogosultság
1 Az alkalmazás tartalmának megtekintése Megtekintés Alkalmazások megtekintése
1 Az alkalmazás befejezéseinek megtekintése Megtekintés Alkalmazások megtekintése
1 Alkalmazás másolása Megtekintés Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
1 Alkalmazás exportálása Megtekintés Alkalmazások exportálása
1 Fejlesztői mód használata{target=_blank} Megtekintés Fejlesztői mód elérése
1 Az alkalmazás jóváhagyása Megtekintés Alkalmazások jóváhagyása
1 Alkalmazás visszaállítása Megtekintés Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
1 Új verzió importálása Megtekintés Alkalmazások importálása
2 Alkalmazások szerkesztése Szerkesztés Alkalmazások szerkesztése
2 Alkalmazás archiválása Szerkesztés Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
2 Alkalmazás átnevezése Szerkesztés Alkalmazások szerkesztése
2 Alkalmazás áthelyezése Szerkesztés Alkalmazások szerkesztése
2 Alkalmazásverziók visszaállítása Szerkesztés Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
3 Az alkalmazás új verziójának közzététele Közzététel Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
4 Az alkalmazás jogosultságainak módosítása Saját Alkalmazások létrehozása, szerkesztése, archiválása
4 Jóváhagyók kijelölése Saját Jóváhagyók kijelölése lehetséges

Egy adott alkalmazás szerkesztési jogosultságainak módosításához kattintson az „Engedélyek” fülre az Alkalmazás összefoglaló nézetben.

Az alkalmazásszerkesztési jogosultságok korlátozása

Minden fióktulajdonos és Workspace-tulajdonos „tulajdonos” jogosultsággal rendelkezik minden alkalmazáshoz. Ez lehetővé teszi a magas jogosultságú felhasználók számára, hogy módosítsák az alkalmazásokat.

A fiók és a munkaterület konfigurációjától függően az összes új alkalmazás esetében az alábbi alapértelmezett beállítások valamelyike lesz érvényben: 1. Minden Tulip-felhasználó „tulajdonos” minden új alkalmazásnál. 2. Csak az alkalmazás létrehozója tulajdonos egy új alkalmazásnál (a fiók- és munkaterület-tulajdonosok mellett).

Ha korlátozni szeretné az alkalmazásszerkesztők körét, kattintson az „Engedély hozzáadása” gombra, és adja hozzá magát az alkalmazás tulajdonosai közé, ha még nem szerepel a listán.

Ezután kattintson a pipára a módosítás megerősítéséhez.

Adja hozzá az összes többi Tulip-felhasználót, akiknek alkalmazás-tulajdonosoknak vagy szerkesztőknek kell lenniük.

Ezután állítsa az „Mindenki” jogosultságát „Megtekintés” értékre. Kattintson a pipára a módosítás megerősítéséhez. Ezzel megakadályozza, hogy más felhasználók módosítsák az alkalmazást.

Alapértelmezés szerint minden Tulip-felhasználó megtekintheti a Tulip-fiókjában (vagy azokban a munkaterületekben, amelyeknek tagja) található bármely alkalmazást.

A jogosultságok változása alkalmazások másolásakor és importálásakor

Amikor egy alkalmazást másol vagy importál egy új példányba, az összes jogosultság automatikusan visszaáll a fiókod vagy munkaterületed alapértelmezett beállításaira. Ez a fiókod konfigurációjától függ.


Megtalálta, amit keresett?

Látogasson el a community.tulip.co oldalra is, ahol felteheti kérdését, vagy megnézheti, hogy mások is szembesültek-e már hasonló problémával!