Alkalmazás elkészítése

Prev Next

A Tulip App adataid hosszú távú tárolásának egyik módja az „App Completions” funkció használata. Ez a cikk bemutatja, hogyan működik.

Ebben a cikkben a következőket fogja megtudni:* Miért kell az alkalmazásának „Befejezés” gombja legyen**?*** Az alkalmazás befejezését kiváltó különböző típusú események* Milyen adatok kerülnek mentésre az alkalmazás befejezésekor vagy lemondásakor?* Az alkalmazások befejezésére vonatkozó bevált gyakorlatok

Read more about [completions](/r230/docs/<span translate=)">Completions data.

Hogyan lehet befejezni egy alkalmazást

Ahhoz, hogy a Tulip-alkalmazás adatait elmentse, a kezelőnek „be kell fejeznie az alkalmazást”. Ehhez hozzá kell adnia egy „Befejezés” gombot az alkalmazáshoz.

Valahányszor egy operátor a „Befejezés” gombot használja, egy új sor kerül hozzáadásra a „Befejezések” fülre. Minden sor a következő értékeket tartalmazza:

  1. Az alkalmazás befejezésével kapcsolatos információk, például az állomás neve, a kezelő azonosítója, valamint az alkalmazás indításának és befejezésének dátuma és időpontja.
  2. Az összes változó és azok értékei az alkalmazás befejezésének időpontjában.
  3. Opcionális: Választhatja, hogy az alkalmazás befejezésekor az alkalmazásba betöltött táblázati rekordokat is tárolja-e

Az alkalmazásban definiált minden változó (pl. vonalkód, bejelentkezett operátor, eltöltött idő, ellenőrzési eredmény) egy oszlopot képez ebben a nézetben. Amikor egy operátor „befejezi az alkalmazást”, egy újabb sor jön létre a listában.

Az alkalmazás befejezésekor az összes űrlaplépés értékei el lesznek mentve, majd törlődnek.

Valójában, ha az egyes alkalmazások „Befejezések” fülére lép, pontosan ezt fogja látni.

Többféle módon is „befejezheti az alkalmazást”, miután a kezelő befejezte a munkát.

Használhatja az Alkalmazásszerkesztőbe beépített Befejezés gombot, vagy létrehozhat egy egyéni indítót „alkalmazás befejezése” átmenettel.

Befejezés gomb

Válassza ki a „Gombok” menüpontot az eszköztárból, majd válassza a „Befejezés” lehetőséget.

Az „Új átmenetek hozzáadása” gomb segítségével manuálisan is hozzáadhatja az alkalmazás befejezéséhez tartozó átmenetet:

Egyéni indító használata:

A fenti esetben a „Befejezés” gomb logikája alapértelmezés szerint a következő:

  • Amikor „a gombot megnyomják”;
  • akkor „Alkalmazás” -> „Alkalmazás befejezése”.

Ezt az átmenetet azonban bármely olyan triggerhez hozzáadhatja, amely a munkafolyamat végéhez tartozik. Például:

  • Amikor „Device”, „GPIO” kimenet „ezen az állomáson” a „pin down” eseménnyel
  • Ha „Device Output” „pin” „=” „Static Value” „integer” „2”
  • Akkor: „App” „Alkalmazás befejezése”

Ebben a példában bármely IoT-eszköz, amely ebben a lépésben „pin down” jelet küld a GPIO I/O Gateway 2. pinjére, az alkalmazás befejezését eredményezi.

Az „Alkalmazás befejezése” mellett még 2 további lehetőség áll rendelkezésre:

Befejezés, majd váltás: Az alkalmazás befejezése után váltás egy másik alkalmazásra.

Befejezés, majd váltás lépésre: Az alkalmazás befejezése után váltás egy másik lépésre ugyanazon alkalmazáson belül, vagy egy másik alkalmazás egy meghatározott lépésére.

Befejezés, majd átlépés a kezdőképernyőre: Az alkalmazás befejezése után az alkalmazás kezdőképernyőjére lép. Az alkalmazás addig nem indul el, amíg a kezelő meg nem nyomja a „Kezdés” gombot.

Befejezés, majd a jelenlegi felhasználó kijelentkezése: Befejezi az alkalmazást, majd kijelentkezik a jelenlegi felhasználó.

Befejezés, majd alkalmazásváltás név szerint: Befejezi az alkalmazást, majd átvált egy másik alkalmazásra, amelyet az alkalmazásból származó értékkel, például egy változóban lehet megadni.

Befejezés, majd lépésre ugrás név alapján: Befejezi az alkalmazást, majd átugrik egy másik lépésre ugyanazon alkalmazáson belül, amelyet az alkalmazásból származó értékkel (pl. egy változóban) lehet megadni.

Megjegyzés: Az alkalmazások csak akkor fejezhetők be , ha a Tulip Player -ből futnak . Amikor egy alkalmazás befejeződik, a kezelő az alábbi üzenetet látja.

Alkalmazás megszakítása

Tegyük fel, hogy NEM szeretné elmenteni az alkalmazás adott használatából származó adatokat. Ebben az esetben „meg kell szakítania az alkalmazást”, és valószínűleg vissza kell térnie egy adott lépéshez. Ezzel az alkalmazás legutóbbi megnyitása óta felhalmozódott összes adat törlődik.

Öt olyan átmenet létezik, amely közvetlenül megfelel az alkalmazás befejezését jelző átmeneteknek:

  • Alkalmazás törlése
  • Mégse, majd váltás a következőre
  • Mégse, majd lépésre váltás
  • Mégse, majd a kezdőképernyőre lépés
  • Mégse, majd a jelenlegi felhasználó kijelentkezése

Az alkalmazás befejezésének technikai részletei

Az alábbiakban felsoroljuk az összes adatpontot, amely az alkalmazás minden befejezésekor vagy törlésekor automatikusan mentésre kerül:

  • Kezdési idő: Az a dátum és idő, amikor a kezelő megnyitotta az első lépést
  • Befejezés ideje: Az a dátum és időpont, amikor a kezelő megnyomta a „Befejezés” vagy a „Mégse” gombot
  • Időtartam: A kezdési és befejezési időpont közötti idő
  • Bejelentkezett felhasználó: A Tulip Playerbe bejelentkezett személy azonosítója alapján
  • Állomás neve: Az „Állomás” fülön megadott, az alkalmazás használatának helyszínéül szolgáló állomás neve
  • Megjegyzések: Az alkalmazás egészére vonatkozó, a Player menüben megfogalmazott megjegyzések
  • Verzió: Az alkalmazás verziója a befejezéskor
  • Mégsem: Az alkalmazás futtatása megszakadt-e vagy sem
  • Végrehajtási azonosító: Az alkalmazás adott futtatásának egyedi azonosítója
  • Utoljára megtekintett lépés neve: Az a lépés neve, amelyet a felhasználó utoljára megtekintett, mielőtt befejezte vagy törölte az alkalmazást

Bevált gyakorlatok

A gyártóterület beállításában bevett gyakorlat, hogy az alkalmazás „legutóbb közzétett verzióját” vagy az állomáscsoport szintjén, vagy egy adott állomáson hozzárendelik.

Ahhoz, hogy egy állomás elindítsa a legutóbb közzétett verziót, az alábbiak egyikének meg kell történnie:

  • Az alkalmazást a Menü / Alkalmazás újraindítása menüpont segítségével újra kell indítani.
  • Az „Alkalmazás / Alkalmazás befejezése...” átmenetet használják.
  • Az „Alkalmazás / Alkalmazás törlése...” átmenetet kell használni.

Ezért ajánlott gondoskodni arról, hogy a Tulip-alkalmazás a használat során valamelyik ponton ilyen átmenetet alkalmazzon.

:::(Figyelem) (Használja az „App / Complete App” átmenetet a headless alkalmazásoknál)
Ha „headless alkalmazást” használ (pl. a Machines & Devices Triggers futtatásához), fontolja meg egy Timer trigger hozzáadását, amely rendszeres időközönként végrehajtja az „App / Complete App” átmenetet.

Feltéve, hogy a Tulip Station beállítása „Most recently published version ” (Legutóbb futtatott alkalmazás), ez biztosítja, hogy az alkalmazás a legutóbb futtatott alkalmazáson (published version) fusson, valamint enyhíti a potenciális memóriaszivárgások által okozott problémákat.
:::

Adatok törlése az alkalmazás befejezései után

A gyártásra vonatkozó GxP-szabványok betartása érdekében a Tulipben található adatok nem törölhetők.

Van azonban egy megoldás. Másolhatja az alkalmazást, majd törölheti a régit, így kap egy új táblázatot, amelyben nincsenek bejegyzések.

A befejezések adatainak elrejtése az elemzésekből

Valószínűleg szeretne kihagyni bizonyos adatokat a „Befejezések” fülről az elemzésekből. Ezt most úgy teheti meg, hogy a „Befejezések” fülön megkeresi a kihagyni kívánt rekordot, és törli a jelölést az „Elemzésbe felvétel” jelölőnégyzetből. Ezzel az elemzés kiszűri ezt a rekordot.

A rekord elhagyása az elemzésből nem távolítja el azt a befejezési adatok közül, így az adatok exportálására ez nincs hatással.

További információk

{{snippet.Megtalálta, amit keresett?}}